You are hereTro och religion

Tro och religion

 

Jordanien är ett ungt land med en gammal historia. Ett land där besökaren kan vandra genom dalar, berg och kullar och fält, vars namn har blivit en del av mänsklighetens historia. Här har profeter utfört enkla gärningar, gjort djupsinniga uttalanden och korsat floder under sin livstid. För oavsett av vilken religion man är, eller vilket förhållande man har till religionen, så går det inte att bortse från att mycket av det som hänt här genom historien har satt sin prägel på mänskligheten.

Även om Jordanien är ett Muslimskt land, så råder religionsfrihet och mycket av det som under historiens gång har format de monoteistiska religionerna har skett här. Man kan gå på Jordanflodens stränder där Johannes Döparen döpte Jesus, besöka platsen där Sodom och Gomorra sägs ha legat, besöka platser viktiga för Judendomen och gå på samma platser där Profeten Mohammed verkade. Man kan besöka platser där Jesus sägs ha utfört mirakel.

Oavsett vilket förhållande man har till religionen, så finns här platser där personer levt, verkat och besökt som än idag påverkar våra liv. 

Läs mer om Jordaniens tro och religion
pdficon.jpgLadda ned Tro och Religion

 
 
 
 
Bookmark and Share